Çorum Alaca Kalecikkaya Köyü ilkokul Öğretmeni, 50 yıl aradan sonra öğrencileri ile buluştu.
Öğretmen Nevin GÜZELALP, 1971 yılında stajyer öğretmen olarak eğitim öğretim hayatına Çorum Alaca Kalecikkaya Köyü ilk okulunda başlamıştı. Kalecikkaya Köyünde beş yıllık öğretmen ve Okul Müdürlüğü hayatında bir çok ilkleri yaşamıştı.
Aradan geçen yarım asırlık zamandan sonra, Çorumun Sungurlu ilçesinde öğrencileri ile bir araya geldiler. Kalecikkaya Köyü ilkokulunda iken öğrencisi olan Sungurlu lu Kuaför Hüsnü GÜNGÖR, öğretmeni ile irtibat kurmuştu. Geçtiğimiz yıl öğretmenler günü vesilesiyle kendisini ziyaret etmek istemiş ancak öğretmeninin olumsuz sağlık durumu sebebiyle buluşma gerçekleşememişti.
Hüsnü GÜNGÖR, köylerinde ilkokulu okudukları, teneke baraka şeklindeki tek odalı okulun fotoğrafını çerçeve yaptırmıştı. Köydeki Eğitim- Öğretim zamanında öğretmen ve öğrencilerin birlikte çekindikleri fotoğrafı da hazırlamıştı.
07 Mayıs 2023 günü , Çorumdan Ankara ya yolculuk esnasında, Sungurluda buluşma gerçekleşti. #HüsnüGÜNGÖR , #ŞükrüGüngör, Ayşe Güngör, #AhmetTufan dan oluşan öğrenci grubu, diğer öğrenci arkadaşları adına da, Nevin GÜZELALP öğretmenleri ile buluşarak eski günleri yad ettiler.
Nevin Öğretmen, ilk öğretmenlik günlerini ve köyde beş yıl içerisinde yaşadığı acı- tatlı bir çok hatırayı nakletti. Öğrencilerinin kendisini halen hatırlıyor olmasından ayrı bir heyecan ve keyif duyduğunu belirtti. Öğrencilerine çok teşekkür etti.
Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Kalecikkaya Köyü ne ait yazılmış iki kitap, okul ve öğrenci- öğretmenlerin fotoğrafları ve sungurlu lu iş adamlarının hediyeleri takdim edildi.
50 YIL ÖNCE 50 YIL SONRA
Yüce Yaradan’ın bir sıfatı da “Rab”dır!.
“Mürebbiye” sözcüğü de köken itibarıyla bu sözcükten geliyor; terbiye eden, eğiten anlamında… Rab sözcüğünün özünde de öğretmen, öğreticilik vasfı bulunmaktadır! Öğretmenlik bu nedenle kutsal bir meslek! Her millet ve her dönemde toplum tarafından itibar görmesi, saygı duyulması bu yüzdendir.
Yeryüzünde ise ilk akla gelen peygamberlerdir. Onlar öğretmenlik vasfını taşır. Dünyada iki büyük öğretmenden daha bahsedilir. Biri “Aristo” ise diğeri de “ Doğu dünyasının bilgini “Farabi”!
Yıl 1973-1974! Çorum’un Alaca İlçesinin Kalecikkaya Köyü… Nevin Güzelalp ve Ruhsar Sıvacı o dönemde ki ilkokul öğretmenlerimizdi. Baraka bir yapıda birleşik sınıflardan oluşan okulumuzda; 1-2-3. sınıflar bir yanda 4-5. sınıflar bir yanda idi. İlk harfleri, ilk yazı, kalemi, kȃğıdı, sayıları, hesap kitabı onlardan öğrendik. Hayatı, dünyayı onlarla tanıdık, bilgi yolunda ilk adımları attık. Çiçeği burnunda Nevin öğretmenimizi rüzgȃrlı havada savrulan kabarık kıvırcık saçları, tertemiz siyah ceket ve paçalı pantolonuyla hep hatırlar olduk. Köylü öğrencileri ile yakından ilgili, bilgili, eğitimci bir insan olarak tanıdık.
50 yıl sonra Nevin Güzelalp öğretmenimiz ile bir arada olmanın farklı heyecan ve duygularını yaşadık. Artık çocukları, torunları olan yetişkinler olsak da öğretmenlerin huzurunda yine çocuk kalıyormuşuz meğer. Tarifsiz güzel bir duygu!
Ziyaret esnasında Abidin Özkan ve Ümit Özkan tarafından, Kalecikkaya Köyü ve Kırım Tatar halkının tarihine yol olan “Kırım’dan Çıktık Yola” ve köylümüz Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi öğretim üyesi Pr. Dr. Ahmet Güngör tarafından kaleme alınan “Görmeyen Gözlerin Gözeli” kitabını hediye ettik öğretmenimize. Ayrıca köyümüzün baraka eski halindeki çerçeveli fotoğrafı ve o dönemdeki öğrencilerin toplu fotoğrafını takdim etmeyi de ihmal etmedik.
Yine Gönül Sofrası Kırım Türkleri ailesi olarak, her vakit yanımızda olan ulusal uluslararası marka değerimiz Kemal Öz Mantı, Bülent Özdoğan hediyelerini takdim ettik.
İlerleyen zamanlarda daha kapsamlı farklı bir ortamda öğrenci öğretmen buluşması yapılması düşünülen bir organize ile öğretmenimize veda ederek kendilerini Ankara’ya yolcu ettik.
Güle güle Nevin öğretmenimiz! Her zaman sağlık, sıhhatte olmanız dileğiyle…
Kalecikkaya köyü İlkokulu öğrencileri adına, Hüsnü Güngör, Şükrü Güngör, Ayşe Güngör, Ahmet Tufan