20.8 C
Kalecikkaya
7 Eylül 2024
Kalecikkaya Köyü
Köşe Yazıları

UZMAN PSİKOLOG DAN YKS ADAYLARINA TAVSİYE

pskdan.aslisecir

Uzman Psikolog Danışman

YKS sonuçları açıklandı ve bu dönemin önemli bir eşik olduğunu biliyorum, biliyoruz. Bu zamana kadar belki çok emek verdiniz, yoğunlaştığınız en önemli şey derslerdi.

Ne için ve neden çalıştığını bilmeden belki yalnızca öyle gerektiği için didindiniz. Belki benim gibi bir çocukluk hayaline tutunarak üniversiteye kadar hafta sonu tatiliniz dahi olmadan sınavlara hazırlandınız. Belki emeklerimin karşılığı bu muydu deyip hayal kırıklığına uğramış hissediyorsunuz. Belki de bir sorgulama dönemi başladı. Ya hep istediğim o bölüm aslında istediğimi sandığım bölümse. Gittiğim yerde mutlu olabilecek miyim?

Ne yazık ki ders başarısının her şeyden önde tutulduğu, belli mesleklerin göz önünde olduğu bir toplumdayız. Bu da ilgi ve yeteneklerimizi bulmamızı, onlara yönelmemizi engelliyor. Mesela ben fen lisesinde ve dershanelerde geçirdiğim zamanı müziğe yoğunlaştırmak isterdim. Ama bunu gecikmeli de olsa kendime vermeyi seçtim. Yetenekli olduğum bölümde kendimi geliştirip kariyer yapmayı seçtim. Demek istediğim, bitti sandığımız o anlarda bitmiş olmuyor. Sadece nasıl devam edeceğini biz belirliyoruz.

Sonucunuz nasıl olursa olsun kendinize şefkatle yaklaştığınız bir tercih dönemi dilerim. Sınav sonucunuz ya da okuduğunuz bölüm değerinizi belirlemez.

Related posts

SÜNNET NEDİR, KAÇ YAŞINDA YAPILMALIDIR ?

Hüseyin Seçgin

Psikolojik Danışma Nedir? Ne Değildir?

Aslı Nurhan Seçir

Ağaç Kadının Öyküsü

Aslı Nurhan Seçir

Yorum Gönder

Captcha Plus loading...