Bu ilimiz son bir yılda dini turizm açısından büyük rağbet görüyor. Manevi ve Kültürel ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.
SAKALI ŞERİFİ HER GÜN ZİYARET ETME İMKANI VAR.
iş adamı, bürokrat, eski ateşe Bahattin AKYÖN önderliğinde bir camii ve külliye inşa edildi. Yapımı 2023 yılında tamamlanan ve hizmete açılan külliye ile birlikte şehir ziyaretçi akınına uğruyor.
Kırıkkale İlimizde bir yıl önce yapımı tamamlanan külliye geçen bir yıl içerisinde 45 bin ziyaretçi ağırladı.
Şehir merkezine 3 km mesafedeki Karacalı Köyü girişinde inşa edilen İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi Kırıkkale içinden ve diğer illerden gelen misafirlerin gözde mekanı oldu.
Haftanın 7 günü saat:11.00 da açılıyor, saat: 18.00 da kapanıyor.
Külliye nin en önemli özelliklerinde başta geleni tescilli, sertifikalı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Onaylı KUTSAL EMANET leri barındırıyor olasıdır.
Bu kutsal emanetlerin başında Alemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa ( S.A. V) in sakalı şerifleri ve Saç ı Şeriflerinin bulunmasıdır. Bunların yanında Kabe örtülerinden örnekler, Hz. İbrahim Peygamberden, son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V) e kadar Mekke dönemi ve son peygamber den günümüze islam tarihi maketlerle ve digital görsellerle anlatılıyor.
İslami Değerler Külliyesi Derneği tarafından 2015 yılında temeli atılan ve Karacalı semtinde bulunan İslami Değerler Külliyesi, Orta Anadolu’nun en büyük külliyesi olma vasfını taşıyor. Ankara’ya bir saat mesafede bulunan külliye içinde yüzlerce kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir cami, kadınlar için ayrı bir mescit, kütüphane, taziye evi, konferans salonu gibi tesisler bulunuyor.
Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan ve 2022 yılında hizmete giren külliyeyi her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Kırıkkale içinden olduğu kadar dışından, özellikle de çevre şehirlerden binlerce kişi kısa bir sürede külliyeyi ziyaret etti. Okullar ve sivil toplum kuruluşlarından da külliyeyi ziyaret etmek için turlar düzenleniyor.
‘Kutsal Emanetler’i görmek mümkün. Ziyaretlerin bu denli yoğun olmasının arkasında ise külliye içinde bulunan Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi bulunuyor. Külliyenin kurucusu Bahattin Akyön’ün Suudi Arabistan’da görevli olduğu dönemde Türkiye’ye getirilmesine vesile olduğu Kutsal Emanetler arasında sakalı şerifler, Mescidi Nebevi ve Kabe örtülerinden parçalar ve Ehli Beyt’e, sahabelere ait bazı eşyalardan örnekler bulunuyor. Dünyanın her yerinde toplanan ya da bağışlarla gelen yüzlerce farklı eski ve yeni Kur’an-ı Kerim örneği de yine aynı bölümde sergileniyor.
Kabe tarihi ve Peygamber Efendimizin Hayatı Maketlerle Anlatılıyor Müzenin bir bölümünde ise Kabe’nin tarihi ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı maketlerle ve dijital bilgilendirme imkanlarıyla anlatılıyor. Kabe’nin bilinen en eski halinden bugüne kadar geçirdiği dönüşüm, Hz. Muhammed’in doğumu öncesindeki gerçekleşen Fil Vakası’ndan başlayarak hayatına ilişkin önemli detaylar, Mekke ve Medine tarihindeki bazı önemli yapılar ve olaylar, maketlerle anlatılıyor. Maketler üzerinde bulunan kodlarla, aynı zamanda külliyenin sunduğu detaylı bilgiye ya da web sitesine dijital olarak ulaşmak da mümkün.